Company

Essential Moves is een onderdeel van The Essentials Company en is gespecialiseerd in het creëren en faciliteren van openingen en finals van evenementen in de ruimste zin van het woord. 

Ruim 20 jaar geleden is Dennis, de creatieve kracht achter Essential Moves, begonnen met zijn eerste stijldansles, wat destijds nog bij de opvoeding hoorde. Met lichte tegenzin en wat lood in de schoenen werd de eerste les bezocht. Echter, het vooroordeel klopte niet echt en stiekem was het toch wel leuk en gezellig. Hij kreeg al snel de smaak te pakken van het bewegen op muziek, en ontwikkelde zich snel van beginneling tot topklasse kandidaat.

Zowel de stijlen Ballroom als Latin-American werden eigen gemaakt met een wedstrijdperiode als resultaat. Naast deze 'traditionele' dansvormen ging Dennis zich ook toeleggen op Hip Hop en Streetdance. Op 15-jarige leeftijd werd vervolgens besloten om hierin ook les te gaan geven, met behoorlijk succes. Ook hier rolde een wedstrijdcarriëre uit, met enkele nationale successen.

Intussen kwamen allerlei hypes voorbij in de sportwereld. Step Aerobics, City Jam en Tae Bo werden toegevoegd aan de lesprogramma's en verschillende certificaten werden behaald als ruggegraat voor de nodige inspiratie en technische uitvoering van bewegingen. In 2009 werd Zumba opgepakt, welke tot op de dag van vandaag een enorm succes is gebleken.

Het idee voor Essential Moves komt voort uit een vriendendienst. Dennis heeft een bevriend bruidspaar geholpen aan een energieke en moderne opening. Dit was eigenlijk het begin; een stuk bewustwording van de vraag naar ideeën voor openingen. Met name bruidsparen stoeien hiermee. Na nog enkele openingen te hebben ontwikkeld, werd besloten om dit professioneel aan te pakken.

Door de dansachtergrond en de muzikale kennis die Dennis meedraagt als DJ, zijn al veel creatieve openingen en finals bedacht. Het bewerken van muziek is geen probleem, net zoals het zoeken naar de juiste tracks. Desalniettemin kijkt hij breder dan alleen dansen. Wellicht dat dansen eigenlijk niet de bedoeling is. Ook daar zijn verschillende oplossingen voor. Out of the box, stijlvol en modern, dat is Essential Moves.